Kaffe och nyfallna löv

2012-09-25 @ 13:15:00 / Allmänt
 
Hemkommen från en föreläsning i vetenskapsteori. Lyssnade på en herre som pratade om forskning inom socialt arbete i drygt 2 timmar. Varav en timme sysselsatte jag mig med att bedriva min egna forskning om hur många gånger han upprepade ordet "Va?". ca 58 gånger om någon undrar. Men en givande föreläsning trots det. 
 
Veckans projekt i övrigt är att försöka att dra ner på kaffeintaget och läsa massa spännande böcker inför tentan nästa vecka. Ska ta mig tid för lite träning idag också, saknar det lite. Var dock ute och sprang i söndags i det underbara höstvädret. Den dagen var nog varmare än hela sommaren tillsammans.
 
Avslutar detta smått bittra inlägg med en feel-good låt! :D
Och för de som inte gillar glada gitarrpojkar har ja ett alternativ.
 

Stort tack! ♥

2012-09-19 @ 19:44:13 / Allmänt
Lite såhär känner jag mig just nu:
 
Fått besök från alla möjliga håll under dessa senaste två dygn! Har nog blogg.se att tacka för det!  Blir väldigt rörd av alla fina ord och uppmuntrande kommentarer som människor lämnar ifrån sig här. Känns helt sjukt att jag kan inspirera någon med det jag gör, men om jag har lyckats inspirera åtminstone en person så känner jag mig nöjd. Saknar verkligen ord av tacksamhet och ska försöka svara på de flesta kommentarer som har trillat in här.
 
Några som hade frågat om vad jag använder för kamera och redigeringsprogram också. Till min hjälp har jag min Canon EOS 1000D och objektivmässigt är det ett fast 50 som konstant sitter på kamerahuset. Redigeringen äger rum i Photoshop CS5. :) Inget avancerat med andra ord. Men ett fotografi skapas i hjärnan och inte i kamerahuset. 
 
 

16 September

2012-09-16 @ 19:19:24 / Allmänt
Avbröt pluggandet för lite shopping, tvingade min mor att stå modell och dokumenterade en fin cykel. 
Börjar förövrigt känna mig förkyld igen, gah. Har inte tid med å va sjuk, så jag ska gå och kurera min hals med honung och fortsätta läsa om "Perspektiv på sociala problem".

14 September

2012-09-14 @ 20:05:55 / Allmänt

 

Kan räkna mig själv som socionom

2012-09-10 @ 20:58:00 / Allmänt


Hej mina kära, det va ett tag sen!
 
Hunnit en herrans massa sen sist känns det som. Dagarna nuförtiden är en fullspäckad blandning med föreläsningar, nollning, nya kurskamrater, nya ställen och information. Både kul och kaotiskt så det känns som att det kommer ta ett par veckor innan man har kommit in i studentlivet. Känns iaf bra att man är äntligen på gång med något efter att ha suttit i stort sett hela sommaren och inte gjort något vettigt. Slipper ju jobb-letar-ångesten ca 3,5 år framåt också. Fotandet och tränandet får dock lida lite i brist på fritid, när man väl har tid så känns det som om man ska ägna den åt att umgås istället :) Förhoppningsvis så lyckas man kombinera det där bättre längre fram!
 
Lite kul faktiskt nu när jag tänker tillbaka på hur otroligt nedstämd jag blev för att jag inte kom in på Psykologi där ett tag, var väl kanske inte helt otippat men det blev en stor personlig motgång och för en envis person som jag så ställs man inför ett dilemma om man ska ge upp eller inte. Nu känns det inte som om man har gett upp, utan bara följt med någon slags intuition för det känns lika bra och kanske var det aldrig meningen att jag skulle bli psykolog. Ska bli spännande att se vart detta leder och känns redan nu som om man kommer utvecklas sjukt mycket som person under dessa 3,5 år. 
 
Enligt mig så sker inte saker av rena tillfälligheter, de val och personer man möter i sitt liv hör hemma där och bär med sig något lärorikt. Sen tror jag att mycket handlar om iställning till allt, det blir helt enkelt bättre om man håller sig positiv. :)  
 
Nått å tänka på inför hösten och kylan!