Stughelg

2015-08-31 @ 20:02:38 / Allmänt
Hade en sån underbar helgen i skogen utanför Ånge med Renée och hennes föräldrar i deras stuga. Massa god mat, dryck och en hel del skratt. Minst tjugo myggbett och ca 400 bilder senare tänkte jag dela med mig av några med er.
 
Spenderade fredagskvällen med att äta grillat, sociala till sent på natten och höra Renée spela fiol. Ja shit vad den kvinnan har talang!
 
En fin vän <3
 
På lördagen fick jag äran att följa med Renées pappa på en fisketur med båten. Första gången jag åkte båt och var helt tagen av hur underbart och fint det var.
 
Såklart skulle det ju börja regna och jag gjorde förmodligen årets smidigaste nedstigning från båten. Satte foten snett, halkade och hamnade på rygg. Haha som en panter, i vanlig ordning. Sådana stunder måste man ju bara skratta åt sigsjälv.
 
I denna söta husbil bodde jag och Renée över helgen. Så himla mysigt med dessa små fönster som pryddes av världens minsta persienner!
 
Två outfits från lördagskvällen då vi skulle käka middag hos ett par campinggrannar.
 
Första gången för både kräftor och surströmming för min del så det hela var en upplevelse. Kämpade och slet med de där kräftorna!
 
Finaste hunden som skulle hoppa upp i knät och kramas med mig. Hon var ju inte liten heller haha!
 
Underbar solnedgång vid sjön.
 
Sedan tändes det massa marsaller och ljus överallt.
 
Och Renées pappa lös upp skogsvägen med sin 90-wattslampa.
 
Fick en fiskelektion på söndagen med.
 
Så efter massa försök att kasta ut spöet utan att skada någon, fick jag äntligen till det där med att fiska!
 
 

Grillkväll

2015-08-27 @ 19:00:11 / Allmänt
Hade en liten grillkväll vid sjön med familjen igår. Mysigt att sitta där i kvällsolen och ta vara på det sista av sommaren innan terminen börjar igen.
 
Som middagsunderhållning fick vi beskåda dessa halvgalsna norskar/danskar doppa sig i Storsjön. Varje gång jag har sett någon bada där i sommar har de oftast skrikit när de ska i vattnet. Mm så härligt med svensk sommar!
 
Så himla gott! 
 
Och till helgen har jag köpt biljetter till att åka och hälsa på Renée i skogen. Ser fram emot lite kvalitetstid med henne, myggbett på mystiska ställen och eventuella nakenbad. Ska försöka dokumentera äventyret!

Morgonljus

2015-08-18 @ 12:17:58 / Allmänt
Klev upp runt kl 5 (!!) igår och tog med mig kameran och cykeln ut för att fånga soluppgången. Det är ju någonting helt fantastiskt med tidiga mornar, då man vet att staden fortfarande är lung och stilla. Dock ska jag inte ljuga och säga att det blev en rätt så kall cykeltur längst med sjön. Så är det väl att bo i Norrland, även i augusti. Det var bara jag och alla hundägare ute i princip också, så jag är lite glad att jag är en kattmänniska. Haha! 
 

Veckan i bilder

2015-08-16 @ 16:02:00 / Allmänt
Kameran fick hänga med ett par dagar i veckan som gått, så här har ni veckans äventyr i bilder
 
Fikade på Waynes och äventyrade med Mi i torsdags. Hon hade skrivit en lista på allt hon behövde inför sin flytt. Så. Jäkla. Strukturerad.
 
Fredagen spenderades i solen med Carro. Drack cider och åt glass i finvädret och fotade lite. Bästa!
 
 

Let it all go

2015-08-08 @ 23:59:02 / Tankar
Ända sedan jag såg denna på min youtube-feed har den gått på repeat. Birdy har gjort det igen. Varje rad. Varje ord.

Körsbärsglass

2015-08-07 @ 12:24:00 / Mat
Efter att ha hittat isglassformar i nått skåp här hemma bestämde jag och syrran oss för att göra islass igår. Blev så sjukt gott så jag kände att jag måste dela med mig av receptet. 
 
Detta behöver du: Isglassform (kolla loppis eller här), kokosmjölk, valfritt te, valfria bär (här har jag valt körsbär) och honung/sirap (som inte fick vara med i bild)
 
Skär bären itu, jag var tvugnen att kärna ur mina dessutom
 
Blanda kokosmjölk, starkt te och honung/sirap efter smak och häll blandningen i formarna
 
Kasta i några bär
 
Och in i frysen i minst åtta timmar
 
Resultatet bör bli såhär
 

Frösövallen

2015-08-03 @ 23:10:00 / Allmänt
Besökte Frösövallen och njöt av en fika i solen. Det är ju inte många soliga dagar vi får i sommar verkar det som så lika bra att njuta. Fick sånt sug att fjällvandra någonstans med. Tänk er att vakna i ett tält sådär tidigt på morgonen och kolla på soluppgången. Sen gå en hel dag och fota och bara ha med det nödvändigaste. Det vore ju helt underbart med ett äventyr just nu. Kebnekaise verkar så sjukt fint, så det står ju såklart på min bucketlist innan jag fyller trettio. Men jag har ju massa fjäll i närheten som jag får ta mig an först kanske.