Fotodag

2015-02-15 @ 21:22:00 / Allmänt
Fick finbesök av Carro idag, var ute och fotade som back in the days i gymnasiet. Hon väckte liv i vårat ostämda piano med, så det var trevligt. Fortfarande lika töntiga nu som då, skönt att man aldrig växer upp ;) Så jäkla grym är hon denna kvinna!
 
Alla hjärtans dag igår firade jag med Renee, vi drog och åt kolgrillat på Bashiras Kitchen. SÅ. GOTT. Träffade upp ett gäng sen och såg fifty shades of grey. Herregud vilken speciell film, måste dock erkänna att jag gillade storyn bakom alla sjuka sexuella böjelser. Blev lite sugen att läsa tvåan och trean bara pga slutet. 

Studiedag

2015-02-12 @ 19:56:54 / Allmänt
Dagen har spenderats på följande vis: Te och en bok. Så sjukt mycket plugg nu med c-uppsatsen till våren. På tal om vår så känns det rätt ovanligt med barmark i februari här uppe i norr. Ger ju verkligen vårfeelings! Annars då? Tog en kaffe med en gammal vän i veckan, det var nice att se han igen. Var ju nått år sen sist. Märker verkligen hur man tappar vänner i och med att man blir äldre, växer upp och flyttar omkring. Men sen har vi de där som ändå alltid finns kvar no matter what. 
 
Gick på typ hundraelfte läkarbesöket sen september också pga. nackvärken. Läkaren var en ung kille som blev en smula handlingsförlamad då jag råkade få ett mentalt breakdown där och då. Tyckte faktiskt lite synd om han. Var bara SÅ less på att gå runt och ha ont och springa runt till hundra olika läkare. Undersökte mig och sa att jag hade jättespända nackmuskler och att det berodde på stress. Så nu är det väl kanske dags att dra ner på tempot lite och göra sånt jag tycker är roligt istället. 

Konsten att vara snäll

2015-02-03 @ 16:44:45 / Tankar
Snällhet är ju tyvärr ett ord som har fått en negativ klang. Det har nästan blivit synonymt med mesighet och brist på karaktär. Jag pratade idag med en vän om just det här med att vara "för snäll" och att faktiskt ha svårt att säga nej - något både jag och hon upplever händer ibland. 
 
Jag har så många gånger hört att jag är för snäll och att jag måste bli lite tuffare. Och det här har fått mig att jobba med min blyghet, idag är jag en någorlunda utåtriktad människa tack vare det. Samtidigt kan jag inte låta bli att fundera, vilket samhälle lever vi i där alla ska vara så utåtriktade och frispråkiga med allt? Vad är detta för ideal som man jämt ska behöva anpassa sig efter? Jag har på något sätt känt att det är inte ok att någon annan ska säga såhär till mig, eftersom det är en del av min personlighet. Men jag studerar till ett yrke som till högsta grad gör att jag träffar mycket människor och det har satt en press på mig att utvekla min sociala förmåga. På ett sätt är jag därför tacksam för att jag har hört detta, men samtidigt kan jag inte låta bli att känna att vi faktiskt lever i ett samhälle där man inte får vara blyg, snäll, bry sig om vad andra tycker eller att ha svårt att säga nej. 
 
Min handledare på min senaste praktik var en fantastiskt smart kvinna och berättade för mig att det fanns en skillnad på att vara dumsnäll och att var snäll med eftertänksamhet, i och med det så satte hon en värdighet och ord på det jag inte har kunnat uttrycka. Snällhet är faktiskt inte synonymt med att vara korkad. Snällhet har fler dimentioner än så. Kontentan i det hela är att man själv inte kan utnyttjas om man själv inte känner att man lider av sin snällhet. Sålänge man själv känner att man får ut något gott av att vara snäll är det inte att vara dumsnäll som kanske omgivningen tror. Det är faktiskt okej att vara empatisk och känna med andra och det är okej att bry sig om vad andra tycker och det är ok att ha svårt för vissa grejer. Det önskar jag att någon debatt handlade om. 
 
Det finns en styrka i det också, och något vackert med att visa att man är en människa med rädslor och känslor. Trots att jag ser upp till människor som är sådär fantastiskt utåtriktade och inte bryr sig om vad någon annan tycker, så ser jag ofta samma avsaknad till att faktiskt kunna vara tyst ibland, lyssna och låta någon annan ta plats. Och kanske är det dessa människor som borde bli mindre tuffa och bara lära sig att lyssna.  
 
Förövrigt så finns det en hel bok om det här ämnet, är man intresserad så är det de bästa 51 kronorna man någonsin spenderat.