Teneriffa - Loro Parque

2015-03-13 @ 12:05:00 / Resor
Kom nyss hem från en vecka i Teneriffa och har tagit runt 1500 bilder, så har massor att visa framöver. Vi bodde på ett fint hotell i Norra Teneriffa i Puerto de la Cruz. En stad som inte är fullt lite exploaterad som andra delar av kanarieöarna, då det kryllar av turister överallt. Även där hade de dock menyer på fem olika språk och vi bodde i precis vid stranden där alla turister höll till.Vårat hotell var fullt av pensionärer men vi tyckte vi bara var mysigt! Hade tur och fick rum med balkong också, trots att vi inte hade betalat för det.
 
Jag var ju så flygrädd innan, men den rädslan botades under den sextimmar långa flygresan kan jag säga.
 
Vi kom fram runt kl. 14 till vårat hotell och gick genast på upptäcksfärd till poolen vid hotellet. Där hittade vi hibiskusar.
 
Stranden precis utanför vårat hotell där det blåste saltvatten från atlanten konstant.
 
Hotellfrukosten dagen därpå var det maffigaste jag någonsin har sett. Det fanns så mycket att välja på och man vart så sjukt mätt för att man skulle smaka så mycket som möjligt. 
 
Såg denna katt från balkongen hela veckan!
 
Andra dagen tog vi turisttåget till Loro Parque - som är ett zoo som är känt för att ha världens största papegojsamling som öppnades av en tysk 1972.
 
Syrran fick mata kanariefåglar.
 
Såg på en delfinshow, så söta djur!
 
Sen hamnade vi i en byggnad där de odlade maneter, det flöt omkring en massa olika sorter där och man ville stirra på dem hela dagen.
 
Sen såg vi en valshow, de skvätte som tusan. Valar ska tydligen vara ganska agressiva med!
 
Mamma och syrran red på en tiger och Timmy fick sin öl, som var mycket mindre än den på grannens bord på grund av språkbarriären. Tror ni jag fick mig ett gott skratt när han fick den eller?
 
Syrran hade passande nog en hibiskus på tröjan.
 
Sen hittade syrran någon äventyrsbana, här ser hon mest ut som en fånge men tror hon uppskattade det innest inne.
 
En kille som jobbade där rengjorde vattentanken och gosade med sköldpaddan nedanför. 
 
Vidare hittade vi en hajtunnel, tydligen den längsta i Europa!
 
De hade pingviner också, de gick så himla gulligt och vi fick se när de blev matade. Killen skrev dessutom ner i sitt block hur många fiskar de åt var. Snacka om lyxigt!
 
Dessa pingvinungar asså, hur söta!?
 
 
Fortsättning följer!Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: